W grupach trwały ostatnie przygotowania: Czerwoni tworzyli owocowe jeżyki nabijając na wykałaczki winogrona i cząstki kiwi. Żółci myli i wrzucali do blendera szpinak, jabłko, banan, by z takich składników przygotować zdrowy koktajl. Na pięknie nakrytym stole udekorowanym rzeżuchą i tulipanami pojawiały się zielone kanapki z pastą z awokado, sałatą i szczypiorkiem, wytrawne szpinakowe muffiny i zielone ciasteczka – dzieło naszej koleżanki z najstarszej grupy. Już dawno śniadanie nie upływało w tak miłej atmosferze – wszyscy zerkali na dodające nam energii własnoręcznie przygotowane okolicznościowe koszulki oraz wesołe dekoracje i zajadali wszystkie zielone dodatki! W czasie przyjęcia ciocie wyczarowały też zielony sok, a rozwiązywanie “zielonych zagadek” umilało nam spotkanie. To było udane powitanie wiosny!